Är du inte medlem än? Registrera dig gratis här!

Joel Åhman, P26, Bromma

Musikstil: Soul/RnB Personlighet: -
Intressen : - Boende: -
Kropp: - Klädstil : -
Civilstånd : Gift Sysselsättning: Jobbar

Uppladdade ljudfiler

Need You
Joel Åhman
Snittröst: 2,8 2007-03-21 20:27:27

Angel of Mercy
Joel Åhman
Snittröst: 3,5 2007-03-21 20:26:13

Satisfaction Guaranteed
Joel Åhman
Snittröst: 3,0 2007-03-21 20:23:21

Gotta have that Soul
Joel Åhman
Snittröst: 3,0 2007-03-21 20:21:19

Presentation

Jag heter Joel Åhman, är 26 år och bor i Stockholm. Jag har pluggat konst, och försörjer mig som grafisk formgivare, men min stora passion är musik. Jag gör musik som rör sig mellan genrerna Blues, Soul, Rythm and Blues och Rock. Soundet är lite vintage, med ganska minimalistiska produktioner. -Jag vill att röster och instrument ska stå för känslan, snarare än produktion och teknik.

När jag var liten så ärvde vi en gammal tramporgel från min gammelfarfar. Jag kunde knappt nå tangenterna, men jag älskade att spela på den... hitta på små melodier och harmonier... Jag antar att det var där och då som det första fröet sattes. -Ett som skulle växa till en passion för att skriva och göra musik.

Jag började spela trummor när jag var ungefär tio bast, när mina föräldrar lät mig ta lektioner i kommunala musikskolan. Jag sparade ihop pengar genom att klippa gräs och sånt och köpte mitt första trumset, ett havsblått Pearl Export set (Shit va stolt jag var!), när jag var typ tolv eller tretton. Min tvillingbrorsa började spela piano, men gick vidare till gitarr, så vi hade ett billigt elpiano som jag brukade latja med också. Brorsan och jag, och ofta min kusin Oskar, spenderade större delen av tiden utanför plugget (och en del av pluggtiden också ;-) i källaren jammandes, bytandes sättning efter humör.

Under senare delen av uppväxten var jag väldigt delad mellan konst och musik. Jag spelade trummor i olika rockband på fritiden, och studerade konst i skolan. Men inom mig kände jag mig mer som musiker än något annat. Och det är fortfarande min dröm att kunna leva på min musik.

Det dröjde till 2004 innan jag bestämde mig för att lära mig spela gitarr, så jag är fortfarande nybörjare. Men det har växt till att bli mitt huvudinstrument och första instrumentval för att skriva låtar på. Jag antar att jag suger rent tekniskt (på både gitarr och piano), men jag försöker att kompensera det med musikalitet och känsla. Förutom trumlektionerna så är jag helt självlärd.

Min huvudsakliga hobby idag är att skriva, spela in och producera musik. Jag spelar alla instrument själv. Ibland teamar jag upp med min tvillingbrorsa Klas och featurar på hans musik. Jag hjälper även min kusin Oskar Åhman med att arrangera, spela in, och producera hans musik.

Hälsningar
Joel